Zondag 29 mei staat Pearl Jozefzoon met het Total Praise-gospelkoor op het podium van ‘Het Rond Bloeit’. In centrum Het Rond in Houten is die dag een geweldig podiumprogramma met lokale en nationale artiesten. Ook de bekende bloemen- en plantenmarkt op het plein is onderdeel van het evenement, dat plaatsvindt tussen 11:00 en 17:00 uur. Het belooft een sfeervolle dag voor de hele familie.

Bomvol podiumprogramma
Tijdens ‘Het Rond Bloeit’ betreedt lokaal en landelijk talent het podium. Houtens talent Meike van der Veer geeft een optreden en Voice Kids Merle Beuving en Dolce Beringer zingen een duet. Na afloop van hun optreden is er tijd voor een meet & greet. Daarnaast laat lokaal talent van zich horen; de dorpsdichter, kinderkoor Lichtkids en een optreden van Casca Dura Academy. Theater de Slinger verzorgt op het podium een voorproefje van de voorstelling Freedom, die te zien is tijdens het ‘Loeren festival’. En dan is er nog de Telekids Musicalshow met een interactieve show o.a. op het podium én een meet & greet in de Vershof.

Terug van weggeweest
‘Het Rond Bloeit’ is een evenement dat in samenwerking met de winkeliersvereniging Het Rond, Theater aan de Slinger, Sport Portaal Houten wordt georganiseerd. ‘Het Rond Bloeit’ was, voor Corona, een jaarlijks terugkerende bloemen- en plantenmarkt. Na 2 jaar van afwezigheid is het evenement weer terug en kleurrijker dan ooit.

Andere activiteiten
Naast de bloemen- en plantenmarkt op het plein, kookt de Houtense chefkok Jonah Bresser in de Vershof met bloemen en planten. In de Passage, ten hoogte van de Bruna, kun je jezelf laten vastleggen als karikatuur. Tilly Tulp, de tulpenmascotte van Nederland, is ook aanwezig. Op het plein is JUMP Freerun van de partij en kun je een rondje freerunnen. Ook aan de kleintjes is gedacht! Kinderen kunnen zich laten schminken in de Vershof, knutselen bij de Kidscorner op het plein en als vanouds jumpen op het springkussen.

Startpunt Sport-fietsroute
Naast alle kleur en fleur heeft het event ook een sportief karakter! Op zondag 29 mei is Het Rond ook het start- en eindpunt van de Sport-fietsroute, die langs diverse sportverenigingen in Houten gaat.