24 april 2016
Voorjaarsmarkt

Voorjaarsmarkt

Voorjaarsmarkt

Vandaag organiseren we de Voorjaarsmarkt! Met veel kramen, leuke activiteiten voor kinderen en andere acties vullen we de straten en het plein met mooie producten en spannende belevingen.

Naast de leuke streekmarkten en kramen op de pleinen en in de winkelstraten worden er op verschillende locaties leuke activiteiten georganiseerd:

Op het plein:

Live demonstratie houtsculpturen:

Het is een lust voor het oog, hoe onze houtcarver de boomstammen met diverse kettingzagen te lijf gaat, en er in relatief korte tijd de mooiste boomsculpturen van maakt.

De Voorjaarsboerderij:

De Voorjaarsboerderij is een speciale versie van de mobiele kinderboerderij waarbij jong en oud helemaal in contact kunnen komen met de dieren. Er komt een “voorjaarswei”: een plek van circa 8 x 8 meter met kleine hekjes waar men mag binnenkomen en de dieren aaien, etc. het geheel wordt ingericht met wat attributen en strobalen. Bij de Voorjaarsboerderij wordt e.e.a. zo uitgemikt dat er jonge beestjes meekomen. De 2 begeleiders helpen de kinderen om een beestje vast te houden en vertellen ook het een en ander.

Draaimolen:

Op het Plein kun je tegen een kleine vergoeding plaatsnemen in de draaimolen.

Oude Ambachten:

Oude tijden herleven met ambachten van vroeger.

Voor de kinderen zijn er de volgende ambachten:

* Tollen maken met de tollenmaker
* Kaarsen maken met de kaarsenmaker
* spring touwen maken met de touwslager.

Daarnaast staan er op het Plein nog de volgende ambachten:
* Manden maken
* Stoelen matten
* Glas in lood maken

Jumbo:

Uitdeelpunt “Vul je Potje” voor kinderen:

Hier kunnen de kinderen hun potje vullen met Aarde en zaden. Bij het uitdeelpunt zullen twee begeleiders staan om de kinderen te helpen.

Reuze bellen magie:

Bellen hebben iets magisch. Ze hebben een ongrijpbare schoonheid die ons doet verwonderen of hard achter een bel doen aanrennen. Jong en oud kan zich verbazen over de vormen, kleuren en onvoorspelbaarheid van de bel. Het is tijdens de Voorjaarsmarkt mogelijk om zelf reuzenbellen te maken, om de bellenkunst te bekijken als toeschouwer of een combinatie van deze twee.

Het Wed (voor Joyce Bloemen):

Uitdeelpunt “Haal je potje” voor kinderen:

Hier kunnen de kinderen een aardewerk potje halen. Bij het uitdeelpunt zullen twee begeleiders staan om de potjes uit te reiken.

Schonenburgseind:

Workshop ballonvouwen:

Speciaal voor de Voorjaarsmarkt heeft Clown Bobo een stand ingericht waar de kinderen aan een workshop ballonvouwen kunnen deelnemen. In en buiten deze stand geeft Clown Bobo workshops aan de kinderen. Zo kan Clown Bobo per uur 4 workshops ballonvouwen verzorgen voor ongeveer 10 kinderen per keer.

Uitdeelpunt “Pimp je potje” voor kinderen:

Hier kunnen de kinderen hun gevulde aardewerk potje versieren bij het knutselterras. Bij het knutselterras zullen twee begeleiders staan om te assisteren bij het versieren van het potje.

Oude Ambachten:

– Netten breien in combinatie met zeilmaken en rouwknopen
– Klompjes pimpen met de kinderen
– Historische klederdracht tasjes breien
– Manden vlechten
– Touwslagerij
– Mosterd maken

Zien we je zondag?

TERUG