17 juni 2017
Rondje Kunst

Rondje Kunst

Kunst in de etalages van het Rond

Van 17 juni tot en met 1 juli vindt het jaarlijkse Rondje Kunst plaats. Op zaterdag 17 juni wordt dit evenement feestelijk geopend door wethouder Michiel van Liere. Hij zal om 12:00 uur op Het Wed het startsein geven. Rondje Kunst is dé expositie van kunstenaars in de etalages van het winkelcentrum.

Rondje kunst is een samenwerking van Het Rond, Educatie Aan de Slinger, Kunst om de Hoek en Ars Peintura.

De kunstenaars hieronder staan op alfabetische volgorde van winkel:

Saskia Polak - Anna van ToorAnna van Toor | Saskia Polak

Saskia Polak maakte tot nu toe tekeningen en schilderijen. Na het zien van de tentoonstelling met Picasso’s keramiek in Beelden aan Zee had ze heel veel zin om zelf een duif van klei te maken. Het is de eerste keer dat ze met klei heeft werk, het is dus nog echt beginnerswerk, wat ze graag nu exposeert. Het werken met klei vindt ze zo leuk dat ze hier zeker verder mee wil gaan.

 

Nel van Willigen - BlendZBlendz | Nel van Willigen

Nel van Willigen maakt potloodtekeningen. De werken zijn getekend met (kleur)potloden. Deze keer hebben ze bloemen als thema.

 

 

 

 

 

Hub Noteborn - Boekhandel Wijs_Scilla-Italië_droogdok+zwaardvisvangboot_2016Boekhandel Wijs | Hub Noteborn

Schilderen is wat Hub Noteborn graag doet, het is zijn manier van ontspannen. Ervaren hoe je in je eigen en gegeven beperkingen werkt, en je echte vaardigheden laten zien. Laat de verf voor zichzelf spreken en verras jezelf. Voor hem biedt het artistieke proces inzicht in zijn overtuigingen over leven, behoeften en grenzen. Als autodidact heeft hij zichzelf ontwikkeld als schilder met acrylkleuren. Hij werkt met vorm, felle kleur en verbeelding; experimenteren met abstractie en realisme. Hij is slapeloos en rusteloos, werkt dag en nacht wanneer hij zijn ‘Eureka’ moment benadert. Als kleuren ‘spreken’, emotie uitdrukken, is zijn doel bereikt. Een deel van zijn werk heeft betrekking op reizen in het buitenland, schildert stadsgezichten in een realistische stijl die in de richting van het magische realisme neigt. Hub exposeert twee werken: Scilla – Droogdok voor een zwaardvisvangboot (2016) en Blue Iris mutabilis (2016) beide in acryl op papierafmeting 65 x 50 cm.

Ruby van Assendelft - Boekhandel WijsBoekhandel Wijs | Ruby van Assendelft

Het werk van Ruby van Assendelft omschrijft zich het best als kleurrijk acryl, van abstract tot figuratief, veelal geïnspireerd door haar vakanties. Het liefst werkt ze met paletmessen maar ook keukenhandschoenen schuwt ze niet om een schilderij te maken.

Ruby kijkt naar de dingen om haar heen, ziet mooie foto’s, wordt geraakt door de schoonheid van de natuur en door haar eigen fantasie. De ene keer ontstaat er vanuit het niets iets: lijnen, vormen, kleuren die ineensmelten. Een andere keer schildert ze weer iets heel nauwkeurig na. Van figuratief tot abstract, elk werk is een nieuwe ontdekkingstocht.

Didi - annaDidi | Anna Kluis

Anna Kluis maakt kunstwerken van hout. Van hout mogen er de kunstigste creaties ontstaan door je fantasie te gebruiken. Wonderlijke creaties die van binnenuit naar boven borrelen en vooral met veel plezier vorm gegeven worden.

 

 

 

 

 

Didi_annekeDidi | Anneke Janszen

Anneke Janszen maakt monumentale schilderijen van bloemen in uiteenlopende formaten. Er wordt sterk ingezoemd op het onderwerp. Mooie vormen en kleuren inspireren en leiden tot monumentaal werk wat aandacht trekt. Tevens maakt Anneke portretten in opdracht en foto’s. Inspirerende kunstenaars zijn voor haar bijvoorbeeld Georgia O’Keeffe, Eric Andriesse, Ina van Zijl, Margriet Smulders. Anneke werkt ook regelmatig in opdracht, zowel portretten als vrij werk. Ze maakte schilderijen voor de gemeente Houten, voor het gemeentehuis, bedrijven (Blygold)en particulieren. Ook geeft ze schildercursussen en workshops schilderen en speksteen bewerken in haar eigen atelier en op locatie.

 

 

Gonnie Janszen - DidiDidi | Gonnie Janszen

Het werk dat Gonnie Janszen hier laat zien, is vooral geinspireerd op wat zij in de natuur ziet. Dat kan de natuur van dicht bij huis zijn, maar ook van ver weg. Ze wil zich in haar werk niet tot een stijl beperken, vandaar dat ze de laatste tijd steeds vaker de abstractie zoekt. Zowel in stijl als in onderwerp wil zij zich niet graag beperken.

 

 

Dietske Winkelhof - Eetatelier _De weg gewezen 80x100

Eetatelier Houten | Dietske van Winkelhoff

Het werk van Dietske van Winkelhoff is semi abstract, expressief en ze werkt met felle kleuren. Haar doeken hebben vaak een symbolische betekenis. Ze schildert over dingen die ze belangrijk vindt in het leven. Ze maakt hierbij o.a. gebruik van symbolen en verwerkt diverse materialen in haar werk. Ze schildert met acryl en gemengde technieken op doek en gebruikt vaak het paletmes. Dietske werkt ook in opdracht.

Ton Zalm - Foto van EkdomFoto van Ekdom | Ton Zalm

Ton Zalm is al langer bezig met fotograferen van allerlei onderwerpen. Omdat hij ook erg geïnteresseerd is in de natuur zijn foto’s hiervan een belangrijk onderdeel voor hem. De laatste jaren houdt hij zich veel bezig met het fotograferen van vlinders. Foto Van Ekdom zal een collage maken van een aantal foto’s van vlinders van Ton. De namen van de vlindersoorten komen er ook bij te staan. De foto’s zijn het resultaat van een aantal vlinder reizen naar landen binnen Europa.

Hessing - annaHessing Flowers & More | Anna Kluis

Anna Kluis maakt kuntwerken van hout. Van hout mogen er de kunstigste creaties ontstaan door je fantasie te gebruiken. Wonderlijke creaties die van binnenuit naar boven borrelen en vooral met veel plezier vorm gegeven worden.

 

Miss Etam_Ada

Miss Etam | Ada Hofmeijer

Ada Hofmeijer en Marielle Freeman quilten al vele jaren. Het is een hobby die zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld, van meer traditionele quilts naar vrijere quilts. Daarbij experimenteren ze met nieuwe technieken. Ook gaan ze soms uit van stofjes die ze hebben liggen en maken ze daar quilts met nieuwe en verrassende kleurencombinaties van. Heldere kleurencombinaties, die de quilts een vrolijke uitstraling geven. Het accent bij deze quilts ligt op de vormen en het lijnenspel. Er zijn veel batik-stoffen verwerkt en de quilts zijn op de machine doorgequilt met vrije quiltpatronen. De twee quilts op de foto zijn voorbeelden, in de etalage zijn nog meer quilts te bewonderen.

 

Marielle Freeman - Miss EtamMiss Etam | Mariëlle Freeman

Ada Hofmeijer en Marielle Freeman quilten al vele jaren. Het is een hobby die zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld, van meer traditionele quilts naar vrijere quilts. Daarbij experimenteren ze met nieuwe technieken. Ook gaan ze soms uit van stofjes die ze hebben liggen en maken ze daar quilts met nieuwe en verrassende kleurencombinaties van. Heldere kleurencombinaties, die de quilts een vrolijke uitstraling geven. Het accent bij deze quilts ligt op de vormen en het lijnenspel. Er zijn veel batik-stoffen verwerkt en de quilts zijn op de machine doorgequilt met vrije quiltpatronen. De twee quilts op de foto zijn voorbeelden, in de etalage zijn nog meer quilts te bewonderen.

Corrie Jacobs - Nick and SonNick & Son Men’s Fashion | Corrie Jacobs

Corrie Jacobs maakt schilderijen met olieverf. Ze laat zich inspireren door haar omgeving. Als ze iets ziet dat haar aan spreekt en raakt dan gaat ze de uitdaging aan om het op het doek of canvas te schilderen. Dat is een proces waar ze helemaal in op gaat. Corrie tekent, schildert met acrylverf en olieverf. Schilderen is haar passie en olieverf is haar favoriete materiaal.

 

 

 

Marijke Prins - Nick and Son_Berken Rood.jpegNick & Son Men’s Fashion | Marijke Prins

Elk schilderij van Marijke Prins is een zoektocht naar het gebruik van kleur, compositie en technieken waarmee zij haar werk sprekend en krachtig kan maken. Vaak staat het landschap centraal, waarbij het niet gaat om een realistische weergave, maar om sfeer en impressie. De schilderijen starten vaak met een lijn voor de horizon, hierna wordt in meerdere lagen het schilderij zorgvuldig opgebouwd. “Schilderen laat mij niet meer los, het is mijn passie en fantastisch om te doen!”

Marijke begon te tekenen bij Artibus en volgde daarna fotografiecursussen om haar blik te verruimen en te verbeteren. Ze keerde terug naar het schilderen, omdat ze vooral vanuit intuïtie wil werken. Ze volgt regelmatig workshops bij bekende landschapschilders en schildert nu bij Rolina van Vliet. Naast het schilderen is Marijke werkzaam als zelfstandig tuinontwerper.

Tiny Winkel - Nick and SonNick & Son Men’s Fashion | Tiny Winkel

Ongeveer vijftien jaar geleden ging Tiny Winkel op schilders cursus bij ‘Laat talent’. Sindsdien heeft ze verschillende schilder stukjes gemaakt, zowel met aquarel als pastel. Verschillende werken hangen al bij familie aan de wand. De laatste tijd is ze in de ban van portret tekenen en karikatuur. Dat vind ze erg leuk om te doen, vooral als je gelijkenis gaat zien. Daar wordt ze erg blij van.

Optiek van de Vecht_aletteOptiek v/d Vecht | Alette Brüheim

Eind 2010 zocht Alette Brüheim-Van der Made, een nieuwe hobby en is ze gaan tekenen bij Ars Peintura te Houten. Houtskool is echt ‘haar’ materiaal. Ze is een autodidact: kijken en leren door te doen. Haar interesse voor mens en dier staat centraal in haar werk. Als basis voor haar tekeningen gebruikt ze foto’s. Als de ogen van haar tekening ‘spreken’ en hun eigen verhaal vertellen, is Aletta’s doel bereikt. Iedere tekening vertelt zo zijn eigen verhaal.

 

 

 

Pearle_anneliesPearle Opticiens | Annelies Meewis

Het schilderij dat Annelies Meewis exposeert is een portret, met de titel ‘Blind vertrouwen’. het werk is geschilderd met acrylverf op doek.

 

 

 

 

Marjolijn Fijten - VakantieXpertsVakantieXperts | Marjolijn Fijten

Marjolijn Fijten werkt vooral intuïtief, met veel kleur. Ze werkt met acrylverf, waterverf, pastelkrijt, collage. Meestal werk ik op A3 aquarelpapier, maar soms op canvas of MDF board. Ze vindt het altijd weer mooi om te zien waar een project toe leidt. Voor het reisbureau heeft ze een selectie gemaakt van schilderijen die verwijzen naar de zon, naar het buitenland  en naar relaxen…

Sinds 2015 volgt Marjolijn online lessen, die ze eenmaal per week in haar e-mail krijg (video’s met pdf’s). Ze doet dat met veel plezier, omdat ze echt relaxt als ze creatief bezig is. Een cursus heeft meestal een vaste docente en een aantal gastdocenten. In een besloten facebookgroep kan ze haar werk posten en feedback krijgen. Ze ontmoet ook andere cursisten ontmoet in deze facebookgroep. Marjolijn volgt nu voor het tweede jaar de cursus Lifbook van Tamara Laporte. De werken op papier zijn het resultaat van enkele lessen die zij heeft gegeven. Twee van de werken op mdf zijn het resultaat van lessen uit de cursus Paint your heart and soul die Olga Furman organiseert. Een les van Kitty Miller en een les van Danielle Mack, die volgt ze dit jaar voor het eerst. Het derde werk op mdf is losjes gebaseerd op een les van Annie Hamman in Lifebook 2017.

Nellie Riemens - Van Os Koffers en TassenVan Os Koffers en Tassen | Nellie Riemens

Toen Nellie Riemens jong was, tekende ze al graag. Ze heeft vooral houten voorwerpen beschilderd met bloemen en vlinders. Sinds een jaar of 6 schildert ze aquarel en daarna acryl. Soms lukt het niet, dan begint ze opnieuw, maar de prullenbak is gelukkig geduldig. Laatst heeft ze voor een nichtje een labrador geschilderd. Eerst lukte dit niet, dan wacht je een week en daarna lukt het wel. Dit schilderij was één van de 1e acryl werken.

 

Gjalt Hoekstra - VinABCVinABC | Gjalt Hoekstra

Gjalt Hoekstra is 15 jaar en tekent erg graag. Hij tekent vooral graag dieren! Meestal doet hij alles traditioneel; tekenen op papier, schilderen op doek, maar sinds kort is hij ook nieuwe dingen gaan uitproberen. Zo is hij gewoon papier gaan combineren met de computer. Dit bracht veel nieuwe mogelijkheden. Hiermee heeft hij een eigen speelkaarten set ontworpen. Niet alleen de manier van werken was hierbij anders, maar ook het onderwerp. In plaats van dieren staat in de ontwerpen de Chinese cultuur centraal. Een mooie aanvulling op de dieren!

Karin Brouwer - VinABC_groen wit grijs cateye met schakelsVinABC | Karin Brouwer

Karin Brouwer houdt erg van sieraden en ze vindt het heel erg leuk om ook zelf sieraden te maken. Ze houdt van vrolijke kleuren, maar ze maakt ook regelmatig wat ‘rustigere’ sieraden in één kleur of juist in natuurtinten. Glaskralen, mooie natuurlijke materialen en acrylkralen verwerkt ze graag in de sieraden. Het is elke keer weer leuk om te merken wat voor creatie er ontstaat. Veel sieraden draagt ze zelf, maar ze maakt ze ook met plezier voor anderen. Meestal gebeurt dat op verzoek. ‘Sieraden’ is overigens een ruim begrip voor Karin: ze maakt naast kettingen, oorbellen, en armbanden ook spullen als tashangers, boekenleggers, wijnhangers, enkelbandjes en sleutelhangers. Naast het maken van sieraden vindt ze het geven van workshops op kinderfeestjes (en aan volwassenen) ook harstikke leuk om te doen.

Michelle Melara - VVVVVV | Michelle Melara

Lidice Michelle Melara Minero is lid van Atelier Pinto (Houtense Helden). Daar heeft ze een serie schilderijen gemaakt, die ze nu bij VVV exposeert. De werken zijn met acrylverf gemaakt. De serie heeft als titel ‘Tradities’. Michelle komt uit El Salvador, Midden Amerika. Zij is geïnteresseerd in de tradities van die regio, deze keer heeft zij gekozen voor twee kinderen uit Guatemala, uit de Maya bevolking. Met haar werkt vertelt zij iets over de traditie van die groep. De jongen voert een ritueel van zijn cultuur uit en het meisje heeft een “Huipil” aan, een kledingstuk gemaakt uit textiel, meestal geborduurd met kenmerkende patronen. Michelle zoekt in deze twee gezichten iets van het verleden en het heden, en hoe ze zich samenvoegen om iets te vertellen. In het geluidsfragment vertelt zij meer over het onderwerp en haar werk.

Maaike Hoogland - WereldwinkelWereldwinkel | Maaike Hoogland

Maaike Hoogland is amateurkunstenaar en vormt samen met drie andere kunstenaars, Atelier Pinto. Dat zit in Houtense Helden. Ze werkt veel met portretten. Ze heeft afgelopen jaar aan een drieluik gewerkt met als thema vluchtelingenkinderen. Een documentaire over asielzoekerskinderen, was haar inspiratiebron. Het ging over een klas op een basisschool die een ‘vergeet-me-nietjes-bord’ had, waar foto’s en lieve tekstjes werden opgeplakt om kinderen te herinneren die plotsing met hun familie Nederland waren uitgezet en dus ook plots uit de klas verdwenen. Maaike heeft de portretten geschilderd op een ondergrond van krantenartikelen die over de ‘asielzoekerscrisis’ gaan, zoals dat toen zo in de kranten genoemd werd.

De werken die ze nu exposeert hebben de titel ‘Vergeet mij niet’.

Nora Bakker - WereldwinkelWereldwinkel | Nora Bakker

Nora Bakker maakt sinds 2006 beelden uit steen: speksteen, albast en serpentijn. Ze werkt graag met ronde vormen, veelal abstract figuratief en experimenteer daarbij ook met andere materialen. Haar omgeving is dikwijls haar inspiratie.

 

 

 

 

 

Miriam Hoogendoorn- ten Berg - Witteveen Mode.Witteveen Mode | Miriam Hoogendoorn-ten Berg

Miriam Hoogendoorn-ten Berg is beeldend kunstenares, ambachtsvrouw en sieradenontwerpster van het AmbachtsAtelier ‘Mirakel Design, Smeden met Passie’. Ze ontwerpt zilveren en gouden sieraden met eigentijdse vormgeving handgemaakt voor het sieradenlabel ”Mim-Design”. Zij werkt puur met haar gevoel en geeft haar sieraden door het gebruik van symboliek, edelstenen en verbintenis extra diepgang mee. Elk sieraad is vanuit het hart, met veel liefde, aandacht en passie ontworpen en met de hand vervaardigd in eigen atelier. De sieraden worden in kleine oplage vervaardigd, stuk voor stuk met de hand om zo de exclusiviteit van het sieraad te waarborgen. Voor een persoonlijk uniek sieraad is er de mogelijkheid om het sieraad uit de vaste collectie aan te passen naar wens. Er is de gelegenheid om in een persoonlijk gesprek het sieraad te ontwerpen.

Witteveen mode_catharinaWitteveen Mode |  Catharina ten Berg

Catharina ten Berg is Holistisch Beeldend Kunstenaar, Coach Beeldend en ontwerpster. Zij heeft een tekenpraktijk genaamd ‘‘De Bron van Kleur’. Hier geeft zij persoonlijke sessies, individuele lessen en workshops voor kinderen en volwassenen. Kunst en creativiteit is haar passie. ‘De Beleving’ met Encaustic Art. De verbinding van moeder en dochter in ‘Kunst’. Verrassend wat intuïtief tekenen met bijenwas met je doet. Het denken staat even stil en gevoel, creativiteit en fantasie komen tot leven. 25 jaar geleden kwam deze techniek op haar pad en vanaf de eerste dag is ze er door gefascineerd. De kleuren, structuur, de diepgang en de uitdaging maken het tot een beleving. Kunst vanuit het onbewuste. In het AmbachtsAtelier worden er verschillende creatieve inspirerende workshops gegeven o.a. in het ‘Smeden’ om zo het oude ambacht zelf te kunnen ervaren maar ook met ‘Zilverklei’ en intuitief schilderen met bijenwas ‘Encaustic Art’.

Saskia Polak - Woonstyle Beter InWoontyle Beter In | Saskia Polak

Saskia Polak maakte tot nu toe tekeningen en schilderijen. Na het zien van de tentoonstelling met Picasso’s keramiek in Beelden aan Zee had ze heel veel zin om zelf een duif van klei te maken. Het is de eerste keer dat ze met klei heeft werk, het is dus nog echt beginnerswerk, wat ze graag nu exposeert. Het werken met klei vindt ze zo leuk dat ze hier zeker verder mee wil gaan.

TERUG