7 november 2015
Markt voor Mantelzorgers!

Markt voor Mantelzorgers!

Mantelzorger, we zien u graag op de markt voor mantelzorgers!

Op zaterdag 7 november tussen 12 en 16 uur organiseert de gemeente Houten een markt voor mantelzorgers in het overdekte gedeelte van winkelcentrum Het Rond. Een informatie- en productenmarkt speciaal ingericht voor mensen die mantelzorg bieden aan een inwoner in Houten.

De twee panden in het overdekte gedeelte van winkelcentrum Het Rond, waar voorheen De Rode Winkel en Thom Broekman gehuisvest waren, worden op zaterdagmiddag 7 november omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor mantelzorgers. Een aantal Houtense organisaties draagt de mantelzorgers een warm hart toe. Zo stelt bijvoorbeeld DTZ Zadelhoff de twee panden kosteloos beschikbaar en zet de Krachtfabriek zich in voor de aankleding van beide winkelpanden.

 

Informatie- en productenmarkt

De markt voor mantelzorgers bestaat uit een informatie- en een productenmarkt. De productenmarkt biedt allerhande artikelen waaronder voedingsmiddelen van lokale producenten en cadeauartikelen. Op de informatiemarkt vindt u organisaties die u ondersteuning en verlichting kunnen bieden. Dit kan helpen bij uw taken als mantelzorger. Ze bieden mogelijkheden waar u zelf misschien nog niet aan heeft gedacht.

 

Bent u mantelzorger?

Zorgt u regelmatig en al langere tijd onbetaald voor iemand met een ziekte of beperking? En komt dat omdat u een persoonlijke band hebt met degene voor wie u zorgt? Zo ja, dan bent u mantelzorger! Mantelzorg bieden, is geen keuze. Het overkwam u en u doet het gewoon. Juist door de band die u hebt met uw naaste. U speelt een centrale rol in het leven van degene voor wie u zorgt. Door uw betrokkenheid kan uw naaste langer in de eigen leefomgeving blijven wonen. Uw werk als mantelzorger is daarom heel belangrijk.

 

Aanmelden

De bij de gemeente bekende mantelzorgers hebben een uitnodigingsbrief ontvangen. Ben u mantelzorger, heeft u geen brief ontvangen en wilt u graag een bezoek brengen aan de markt? Meldt u dan aan via de website www.houten.nl/mantelzorg. Met een print van de ontvangstbevestiging kunt u zich 7 november melden bij de ontvangstbalie. U mag ook telefonisch uw gegevens doorgeven, 030 – 63 92 611. De toegang is gratis. U krijgt ter plekke een aantal munten waarmee u artikelen kunt kopen op de productenmarkt en een VVV bon van € 30,-. De lijst met aanwezige organisaties vindt op de website www.houten.nl/mantelzorg. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt, dus houdt de website goed in de gaten.

 

De markt is een laagdrempelige manier om in contact te komen met verschillende organisaties, maar ook met andere mantelzorgers. De gemeente Houten hoort graag waar u als mantelzorger tegenaan loopt of waar u ondersteuning bij nodig heeft.

 

TERUG