Het is volop lente in Nederland! De zon laat zich steeds vaker zien en de bomen showen hun prachtige bloesems. Dit betekent, dat het populaire event ‘Het Rond Bloeit’ niet lang meer op zicht laat wachten.. Het jaarlijks terugkerend event is voor winkelcentrum het Rond dé start van het buitenseizoen en wordt dit jaar gevierd op zondag 30 april. Van 11:00 t/m 17:00 uur is er een uitgebreid programma waarin bloemen en platen de hoofdrol spelen.

Bloemen- en platenmarkt
De trots van het evenement is de bloemen- en plantenmarkt op het Middenplein. Ook dit jaar belooft het een prachtige bloemenzee te worden. Bezoekers kunnen heerlijk rondlopen op de markt en genieten van de vele geuren en kleuren. Ze vinden er verse bloemen, boeketten, plantjes voor in de tuin en op het balkon én accessoires zoals potten, manden en bijzondere decoratie. Prachtige bloemen op stelten zorgen voor een heuse show in combinatie met gezellige muziek van de Flageolettes.

Oude ambachten
Nieuw dit jaar zijn de oude ambachten. De échte ambachtslieden leren bezoekers met veel liefde voor hun vak het één en andere over de producten die tijdens het evenement verkrijgbaar zijn. Want ‘hoe wordt honing nu eigenlijk gemaakt?t’ en ‘wat is er nodig voor die kaars die ’s avonds zo gezellig brand?’. Naast de imker en kaarsenmaker, zijn ook een bezembinder en mandenmaker aanwezig.

Kidsplein
Voor kids draait het die middag uiteraard om lekker spelen en hier is volop aan gedacht. Er zijn diverse springkussens en kinderen kunnen gratis meedoen aan allerlei workshops. In het Vershof is er een prachtige schminkstand en kun je een glitter tattoo laten zetten. Hebben de kids trek gekregen, dan zijn er in het Vershof ook heerlijke oudhollandse pannenkoeken verkrijgbaar.